Projects
South Hill Park

South Hill Park

 London

 Residential

Our clients came to us whilst they were in the process of renovating their traditional town-house in North London. They wanted to incorporate more stylsed and contemporary elements in their designs, while paying homage to the original feel of the architecture. 

This beautiful 4 storey, 19th Century home – with a coach house set to the rear – was in need of an extensive restoration and modernisation when STAC Architecture took over in 2015. The property was extended to 4,800 sq. ft. of luxury living space for the clients and their family. In the main house, a whole floor was dedicated to the master bedroom and en suite, a brand-new kitchen extension was added and the other rooms were all given a new lease of life. A new basement extension linked the original house to the coach house behind incorporating living quarters, a cinema and a wine cellar, as well as a vast amount of storage space. The coach house itself is home to a state of the art gymnasium, steam and shower room. The clients were keen to maintain as much of the Victorian detailing as possible in the modernisation and so contemporary materials were used alongside classic pieces throughout the house.

South Hill Park is situated within a conservation area and so special considerations had to be made during the planning stage. Firstly, our surveyor went to site to see if our product would be suitable, then our proposal and sample drawings were sent to the client. Once they were happy the work suited them aesthetically the proposal and drawings were sent to the conservation office for approval. Our proposal was approved and the client chose us to complete the work.

We created and fitted stunning bespoke steel windows and doors throughout the property, but the brand-new kitchen extension was where we really helped to add the ‘wow factor’ to this home. The bespoke steel double doors and screen set, installed at the rear of the property, spanned the height of the room. This Fabco feature, paired with the roof lights the clients also had installed, really helps to bring in as much natural light as possible into the kitchen.

Date

December 2015

Products
PHOTOGRAPHY
Architects

Share

Start your project today

Get a Quote

By providing your details you agree to being contacted under the terms of our privacy policy.

This project also used these products

Have a project idea?

Whether your plans are big or small, we are happy to chat them through with you.